יום ראשון, 1 בינואר 2017

בלוגבריא לתינוק- מתכונים לטעימות ראשונות

מרק ירקות
כשילדי היו קטנים אהבתי להשתמש במתקן "שושנת אידוי" בסיר מעל מים חמים. בשיטת אידוי זו, אין אובדן של ויטמינים, מינרלים וחומרים אחרים לתוך המים.
ניתן לאדות קישואים, בטטה, גזר, דלעת מסוגים שונים. אפשר להוסיף כמה עלי שמיר ,לתוספת טעם וניחוח.
אין צורך להוסיף מלח או תבלינים.
לאחר שהירקות מתרככים, מרסקים בבלנדר, ומוסיפים חצי כפית טחינה גולמית איכותית. הטחינה היא מזון איכותי ביותר, עשיר בברזל ובסידן.
מומלץ לבשל כל יום מנה טרייה, ולא לשמור במקרר.

מחית פירות
כדאי לבחור ממגוון פירות העונה, להתחיל עם פירות מוכרים ולא אקזוטיים, רצוי אורגניים.
שילוב נפלא אחד הוא בננה עם מעט מיץ תפוזים ורסק תפוחי עץ. לאחר הטחינה בבלנדר רצוי להוסיף חצי כפית שקדיה.
שקדיה זהו ממרח המורכב אך ורק משקדים טחונים, עשיר בסידן, ברזל ,חלבון, קלוריות חיוביות וחומצות שומן חיוניות (הקפידו לצרוך את זה שלא מכיל תוספות אחרות). תוספת השקדים מעשירה את הטעם והופכת את המחית לבסיסית ובריאה יותר. תוספת השקדים תסייע לתחושת שובע לאורך זמן.

חלב קשיו
פה כבר מדובר במתכון להורים משקיעים, אבל אין ספק שזה פינוק אמיתי, טעים ומזין.
יש לטחון בבלנדר 15 אגוזי קשיו (אפשר גם אחרים), להוסיף תמר מגולען וכוס מים חמים.
לאחר טחינה יסודית יש לסנן את המשקה דרך חיתול או מסננת לתינוקות ובתיאבון.

מדובר על משקה איכותי ועשיר בנוטריינטים שונים ובעיקר טעים מאוד, מתאים לגילאי שנתיים+. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה